Despre noi

Istoric
Fundatia Amfiteatru (infiintata in anul 2000) este o organizatie non-profit si non-guvernamentala, a carei activitate s-a dezvoltat si adaptat continuu, devenind o umbrela generoasa pentru peste 150 de programe culturale, educationale, stiintifice si de formare profesionala, turistice, de sanatate, sociale si de protectie a mediului.

Principalele etape si axe ale evolutiei noastre:
– populara si de promovare (Superlativele si Premiile Vip, Superlativele Turismului Romanesc, Superlativele Tineretii, Superlativele Romilor, evenimente in cadrul programului „Sibiu – Capitala Culturala Europeana, Salonul National de Fotografie Turistica etc);
– cultural-stiintifica (conferinte, lucrari, carti etc.);
– productii editoriale (carti, albume, publicatii ocazionale, site-uri etc.);
– profesional-stiintifica (publicatii, congrese, forumuri, seminarii, conferinte), mai ales in domeniul sanatatii, turismului, culturii, dezvoltarii capitalului uman, administratiei publice si dezvoltarii comunitatilor etc.;
– dezvoltarea de parteneriate si mecanisme de lucru, care conexeaza teoria cu practica, zona publica cu mediul privat;
– includerea rezultatelor in circuitul international.

Misiune
Fundatia Amfiteatru are misiunea de a contribui la modernizarea si afirmarea identitatilor, oamenilor si comunitatilor din România, in contextul dezvoltarii societatii, cunoasterii si al accelerarii proceselor de integrare europeana si globalizare.

Valori
· Integritatea programelor, proiectelor, precum si a oamenilor care le produc;
· Spiritul intreprinzator si initiativa, increderea in fortele proprii, leadershipul;
· Comportamentul responsabil;
· Cunoasterea valorilor comunitatilor, respectul si adaptarea la specificul local;
· Idei inovatoare;
. Respect pentru lucrul bine facut;
· Viziune globala, actiune locala