Raport de activitate pentru anul 2022

Am publicat raportul de activitate pentru anul 2022 prin care oferim o perspectivă detaliată asupra programelor Fundației Amfiteatru. 2022 a fost un an al comunicării: de la comunicarea internă, la comunicarea cu specialiștii din teren, comunitățile noastre partenere și alți profesioniști cu experiență din domeniu.

Am continuat actualizarea și îmbunătățirea proceselor de lucru pentru consolidarea programelor Fundației, dar și în sensul sprijinirii altor organizații partenere, pentru a le ajuta să se dezvolte sau să treacă peste conjuncturile nefavorabile. Am luat decizia de a rămâne, cât de mult se poate, în comunitățile cu care lucrăm.

„România Esențială”, programul dedicat dezvoltării locale, a inclus intervenții integrate în educație, ocupare, servicii sociale și socio-medicale și advocacy. Am reușit să creăm oportunități de educație și formare profesională, creșterea mediului antreprenorial, să dezvoltăm abilități și competențe pentru integrarea pe piața muncii și să oferim servicii de asistență juridică, consiliere psihologică și asistență medicală comunităților din Ferentari, Belin, Jilava, Sibiu, Covasna, Constanța sau Călărași.

CALEIDO continuă seria evenimentelor dedicate artelor performative și celebrează diversitatea sub toate formele ei. Stagiunea Caleido a creat un spațiu de manifestare pentru tineri actori aflați la început de drum, aducându-i totodată pe cei cunoscuți mai aproape de public. Zilele Caleido au adus împreună un mare număr de oameni din Ferentari și din alte cartiere bucureștene. Am urmărit creșterea coeziunii sociale în Ferentari, prin oferirea unor motive de mândrie, prezentarea unor modele de succes, informații despre cultura și istoricul comunității și a valorilor ei, precum și construirea unui liant social între cei care locuiesc în comunitatea de aici și restul orașului.

Prin Sănătate România, program de consolidare a încrederii în serviciile medicale, am organizat conferințe regionale în Târgu Mureș, Iași, Craiova, Constanța, Timișoara și București, cu specialiști din spitale și centre medicale publice și private din toate zonele țării.

Observatorul Turistic, cel mai recent produs lansat în cadrul programului Ospitalitate Productivă și Turism Responsabil, propune un instrument util pentru decidenții din sectorul public și profesioniștii din industria ospitalității și domeniile conexe.. Continuăm strânsa colaborare cu Cluster Montagne, pentru dezvoltarea durabilă a turismului în Vama Buzăului, Rânca și Polovragi.

Am încheiat anul cu recunoștință și mândrie pentru proiectele finalizate prin colaborarea cu membrii comunităților, parteneri și finanțatori.

Raportul integral poate fi consultat aici.

Raport de activitate pentru anul 2022