Primul Raport Lunar al Observatorului Turistic

Astăzi lansăm un nou proiect al Fundației Amfiteatru – platforma ObservatorTuristic.ro. Primul demers editorial al acesteia îl constituie Raportul Lunar – un document care prezintă cele mai importante preocupări teoretice și practice care au legătură cu ospitalitatea. Documentul este public și poate fi ușor accesat și descărcat de pe site. Utilizăm materiale din surse publice românești și internaționale, statistici, studii, analize și cercetări proprii. 

Observator Turistic este un instrument ce pune la dispoziție, celor interesați, informații de piață care ajută la luarea deciziilor în sectorul public, precum și la identificarea oportunităților de dezvoltare pentru companiile și profesioniștii din industria ospitalității și a domeniilor conexe.

Conținutul buletinelor va fi selectat și tratat din perspectiva programelor pe care Fundația Amfiteatru le-a cultivat în ultimii ani – turism responsabil și ospitalitate productivă, ca vectori ai dezvoltării comunităților. Informația este structurată și ușor de accesat, astfel încât raportul să devină o sursă utilă, fiabilă și de actualitate.

Acest prim număr aduce în atenția cititorilor destinaţii care nu existau pe harta turistică a ţării în urmă cu 20 de ani, care sunt zonele puternic impulsionate și cine sunt turiștii din noul val, inițiative profesionale pentru poziționarea turismului românesc pe axa de dezvoltare sustenabilă, precum și măsuri controversate menite să controleze fluxul de vizitatori. Un capitol este rezervat statisticilor despre influența pandemiei în ceea ce privește comportamentul și preferințele consumatorilor în ultimii ani.

Fundația Amfiteatru derulează proiecte de turism responsabil și ospitalitate productivă și produce rapoarte, analize și studii cu indicatori cheie care ajută la înțelegerea  tendințelor. Împreună cu partenerii noștri realizăm cercetări calitative asupra comportamentelor principalelor segmente și piețe.

Primul Raport Lunar al Observatorului Turistic